Overslaan en naar de inhoud gaan

De Moto Guzzi Club Belgium vzw is opgericht in 1981 om Belgische liefhebbers van het merk Moto Guzzi te verenigen in clubverband. Samen met Guzzi’s rijden, samen met andere Guzzisti bijpraten, … Dat was van in den beginne de bedoeling en is vandaag de dag nog steeds het geval.

Basis van de werking blijven de toeristische rondritten, gemaakt door onze eigen leden en tussen februari en oktober verreden over het gehele land, onder begeleiding van wegkapiteins.
Naast enkele grotere ritten die individueel gereden worden, zijn de meeste toerritten er die in groep worden gereden, aan een tempo dat iedereen kan volgen.  Op zondag koffie drinken en keuvelen vanaf 11u, om 13u stipt vertrekken, halverwege pauzeren aan een leuk café en omstreeks 17u aan de eindstop; zo gaat het er bij  een typische groepsrit aan toe.

Al worden er ook heuse kampeer- en hotelweekends georganiseerd, zoals het wederkerend BBQ-weekend aan het einde van het voorjaar. En zal je ook altijd andere leden bereid vinden om in de zomer samen naar diverse internationale  (Moto Guzzi-)treffens in het buitenland te trekken.
Zo’n internationaal Moto Guzzi-treffen richten we trouwens zelf ook jaarlijks in! Een evenement met kampeergelegenheid dat meestal in augustus doorgaat en open is voor iedereen.

Zelfs de winter is geen dood seizoen meer. De programmatievergadering voor het volgend jaar, een winters onderonsje onder de leden en andere randactiviteiten vullen de agenda.

Al deze activiteiten vind je hier op onze kalender, maar leden ontvangen ook het clubblad, “Il Giornale Belga”, waarin, naast details over de aankomende ritten, ook reisverslagen en dergelijke te lezen zijn.

Gezien de club nu 40 jaar bestaat, zou het ons te ver leiden om de gehele geschiedenis in deze intro te bespreken; meer daarover kan je daarom hier lezen.  

Wil je dan weer meer weten over het bestuur en contact-informatie, kan je hier terecht.

Draag ook jij Moto Guzzi een warm hart toe, kan je natuurlijk lid worden van onze club, om zo te kunnen deelnemen aan de activiteiten, of wie weet, zelfs zelf een activiteit te organiseren. Lidmaatschap van de club kost slechts €30 per jaar, en voor een tweede lid op hetzelfde adres maar €20 Euro (prijzen 2021-2022). Mocht je interesse hebben, kan je hier een aanvraag doen bij onze ledenadministratie.

De voertaal binnen de club is Nederlands (nu ja, Vlaams) maar uiteraard verwelkomen we ook anderstalige leden. In fijn gezelschap en onder het genot van een drankje aan de toog vinden we vast een manier om mekaar te verstaan.