Overslaan en naar de inhoud gaan
2024 - Primavera
primavera poster
Beschrijving

Klaar voor 318km Ardeense klassiekers? Daar gaan we! Hoe klassieker kan het beginnen met de Samsonvallei - al zoeken we heel snel de mooie rechteroever op van de Maasvallei, een eerste koffie kan er genuttigd worden in Dinant.

Via de N94 gaat het richting Houyet, er wordt hier en daar gewerkt aan betere macadam maar toch is het uitkijken want sommige stukken liggen er erbarmelijk bij. In Houyet vinden we nog een klein smokkelweggetje dat ons op de rand brengt van de Famenne/Ardennen. Een majestueus vergezicht doemt er op met de neus op Beauraing, een bedevaartsoord. Nu rijden we echt de Ardennen in en maken een mooie wandeling door de dorpen Malvoisin en Patignies, die laatste kent een start/finish-lijn voor de classic races van Gedinne.

Ons eerste gedeelte eindigt aan de uitkijktoren van Croix Scaille, tevens het hoogste punt van deze streek. Een mooie Selfie op één van de hoge platforms is een must. Op de parking dient het 2de gedeelte van de route ingelezen te worden. We zetten koers naar de Semois-vallei, waar de meesten onder ons wellicht de maag zullen spijzen tussen Rochehaut, Bouillon en Paliseul. Redu is niet enkel bekend om haar boeken maar hier huist ook de ESA (ruimtevaart). We vertoeven langs de oevers van de Lesse en deze brengt ons verder noordwaarts richting Ciney.

Eindigen doen we waar gestart zijn en dat is de Samsonvallei stroomafwaarts richting Maas. Nabij Eghezée bieden de laatste stukjes beton zich aan tot Perwez. - Ivan

Soort activiteit

Club Activiteit
01-05-2024 9:00
Adres

MGCB
Le Mont Blanc
Rue des Carrières 2
1360 Perwez
België